mwworks

woodway residence

woodway 1.jpg
 
woodway 2.jpg
 
woodway 3.jpg
woodway 4.jpg
wood5.jpg

woodway residence

Designed within the footprint of an existing 1950's rambler, this home was completely transformed to create a light filled open plan with easy and direct connections to the outdoors. Brightly colored boxes and linear walls of Douglas Fir and concrete help bring clarity to this previously disorganized plan. An Ipe wood pathway lit by a series of playful round skylights guides you into the house and continues toward a large pivot door that leads to the landscape beyond. Designed both for everyday living and larger gatherings, this house was conceived to create easy access to the outdoors as well as pull the landscape in.

 

 

location: Seattle, WA
area: 5,200 sq ft
photography: Ben Benschneider

+ project completed while in the employ of Bohlin Cywinski Jackson.

 

related projects: